Merhaba sevgili arkadaşım,
Yaz bitti, yaz meyveleri tezgahlardan çekilmeye başlandı. Şeftali reçeli, diğer birçok reçel türü gibi bana rahmetli anneannemi hatırlatıyor. Çok uzun süre reçel kaynatırdı ama ne zaman mutfaktan esen reçel kokusunu duysam bu ikisi rahat rahat işlerine dönemezler, çocukluğuma ışınlanırlar 🙂
Son zamanlarda reçelimi yemek için oturduğum süre 25 dakika ve bu süre sonunda ortaya çıkan kıvam ve lezzet o kadar güzel ve taze ki kavanozu açtığınızda meyveler yeni reçel yapılmış gibi oluyor. .
Size şeftali reçeli ile ilgili bir mutfak sırrı vereyim 🙂 Son zamanlarda reçelime rengini ve kıvamını yoğunlaştırmak için şeftali çekirdeği ekliyorum. Böylece daha turuncu ve daha viskoz hale gelir.
Aşk…
İçerik Tablosu
Şeftali reçeli nasıl yapılır? Tarif malzemeleri
- 1 kilo şeftali 1 kilo toz şeker Yarım limonun suyu 1 tatlı kaşığı şeftali çekirdeği yağı
Şeftali reçeli nasıl yapılır? Tarifi nasıl yapıyorsun?
Şeftaliyi soyun, ikiye bölün ve çekirdeği çıkarın. Erikleri küp şeker büyüklüğünde küpler halinde kesin. Şeftali dilimlerini ve şekeri tencereye alın. Tencerenin kapağını kapatın ve 6-7 saat meyvelerin suyunu salmasını bekleyin. Sıkılan meyveyi ocağa alıp çekirdeklerini ekleyip kısık ateşte karıştırarak kaynama noktasına getiriyoruz. Şeftali reçeli yaparken çok köpürüyor, bunu önlemek için bir çay kaşığı tereyağı ekleyin. Kaynayan reçeli 20 dakika pişirin, yarım limonun suyunu sıkın, 5 dakika daha kaynatın ve ocaktan alın. Sıcakken kavanoza dökün, ağzını sıkıca kapatın ve bir gün soğumaya bırakın. Soğuduktan sonra kahvaltı ve tatlılarda kullanabilirsiniz.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]