Elmalı turta süt ürünlerinin olmazsa olmazıdır. Bu sefer değişiklik yapıp şeftali ile karıştırdım çok lezzetli oldu herkese tavsiye ederim.
Paylaşmak için bir şeftali ve bir elma yaparak başlıyoruz.
İlk olarak elmaları ve şeftalileri soyup rendeleyin.
Bazı elmalar küçüktür, bu yüzden 1 elma daha ekliyoruz.
Tencereye koyduğumuz elma ve şeftaliyi alıyoruz.
6-7 kaşık şeker ilavesi ile suyunu çekene kadar pişiriyoruz.
Islanan elma ve şeftalilerin üzerine bir tatlı kaşığı tarçın ekleyip ocaktan alın ve soğumaya bırakın.
Margarini veya tereyağını bir kapta ısıtın.
3 yemek kaşığı yoğurt, 1 yemek kaşığı sıvı yağ, bir yemek kaşığı pudra şekeri, vanilya ve kabartma tozunu ekleyip karıştırın.
Olabildiğince un ekleyerek yumuşak hamuru kulak gibi yoğuruyoruz.
Hamuru iki eşit parçaya bölüp un serpilmiş zeminde yuvarlak şekilde açıp tepsiye diziyoruz.
Pişen ve soğuyan elma ve şeftali çamurunu tepsiden aldığımız hamurun üzerine eşit şekilde yayıyoruz.
1 su bardağı cevizi iri kalacak şekilde çırpıyoruz ve elmalı karışımın üzerine döküyoruz.
Kalan hamurdan ceviz parçaları alın ve çok ince bir yüzeyde çubuk gibi yuvarlayın.
Çubukları çapraz ve yavaş bir şekilde yerleştiriyoruz, tüm hamuru bu şekilde bitirdikten sonra kenarlarını çatal yardımıyla eritiyoruz.
180 derecede üzeri kızarana kadar pişiriyoruz ve soğuyunca üzerine pudra şekeri serpiyoruz.
Elmalar ve şeftaliler hazır, afiyet olsun 😋
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]