Merhaba sevgili arkadaşım,
Bu haftanın son tarifi favorim şehriyeli bulgur pilavı oldu. Salça eklemeye gerek kalmayacak kadar lezzetli olan bu pilav, özellikle et ve sebze yemeklerinin yanına çok yakışıyor. Dün anlattığım semizotu yemeği de onlardan biri 🙂
Bulguru artık marketlerde makarna ve pilavın yanında bulabildiğimize göre şehriyeyi önceden kavurup süreci uzatmaya gerek yok. Bazı programlarda “burada yapılan bir şey var” diye bir söz var. aynen öyle 🙂
Bulgura biraz patates eklemeyi seviyorum, gerçekten lezzet kattığını düşünüyorum ama isterseniz ekleyebilirsiniz. Pilav hazırlarken uyulması gereken en önemli kural bire ikiye bir ölçü şaşırmamaktır. Yani 1 bardak bulgur kullanıyorsanız mutlaka 2 bardak kaynar su kullanmalısınız.
Ramazan ayına kadar iftar sofralarına lezzet katacak pratik ve doyurucu tarifler paylaşmaya çalışacağım.
Aşk…
İçerik Tablosu
Şehriyeli bulgur pilavı (patatesli) tarifi için malzemeler
• 1 su bardağı bulgur ve şehriye
• 1 küçük soğan
• 1 orta boy patates
2 su bardağı sıcak su (1 su bardağı et suyu en iyisidir)
• 3 yemek kaşığı zeytinyağı
• tuz
Şehriyeli bulgur pilavı (patatesli) tarifi nasıl yapılır?
1. Yemeklik soğanı yemeklik doğrayın, patatesi tavla zarı büyüklüğünde küpler halinde doğrayın.
2. Tavaya zeytinyağını alıp patatesleri ve biraz tuzu ilave edip bir dakika kavurun.
3. Soğanları patateslere ekleyin ve soğanlar hafif pembeleşinceye kadar sotelemeye devam edin.
4. Pembe soğana bulgur ve şehriyeyi ekleyip karıştırın.
5. Sıcak suyu bulgura ekleyin ve kapağını kapatın.
6. Kaynayana kadar orta ateşte pişirin, ardından su buharlaşana kadar pişirin.
7. Pişen pirincin üzerini kapatın ve 10-15 dakika dinlendirdikten sonra servis yapın.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]