medyauzmani.com

Şekerpare (yağda) – Tarifler.net.tr – Pratik tarifler

Yağ almak için dolabımı açtığımda birden karşıma fındık yağı çıktı ve şimdi değilse ne zaman dedim 🙂

Eşim bu tür köfteleri sevdiği için ona akşam için küçük bir sürpriz yapmaya karar verdim. Şekerpare tarifine karar verdikten sonra hamurunu hazırlamaya başladım. Genelde margarin kullanırım ama bu sefer gündemimde fındık yağı vardı. Şekerpare hamurunu ister sıvı yağ ister sıvı yağ ile yoğurabilirsiniz. Fındık yağı kullandığınızda daha fazla ezilmiş fındık eklemeden güzel bir koku elde edebilirsiniz.

Kelime parelerden geldiği için daha önce kayınvalidemin yaptığı ve çok sevdiğim Cevizpare tarifine buradan ulaşabilirsiniz.

Aşk…

Şekerpare (Yağlı) Tarifi Malzemeler

hamur malzemeleri:

    2 yumurta (şekerin üzerine bir sarısı) ½ su bardağı sıvı yağ veya fındık yağı 1 paket kabartma tozu ½ su bardağı pudra şekeri 2,5-3 su bardağı un

şerbet:

    2 su bardağı toz şeker 3 su bardağı su 2-3 damla limon suyu

Şekerpare (yağ) tarifi nasıl yapılır?

Tüm hamur malzemelerini geniş bir karıştırma kabına alıp kulak memesi kıvamına gelinceye kadar yoğurun. Bir fırın tepsisini sıvı yağ ile yağlayın. Hazırladığınız hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alıp elinizle açın ve hafifçe bastırarak 3-4 cm aralıklarla tepsiye dizin. Ayırdığınız yumurta sarılarını şekerin üzerine yayın ve her birine birer fındık koyun. Önceden ısıtılmış fırında 180 derecede altın rengi alana kadar pişirin. Şekerpare pişerken şerbet malzemelerinin hepsini küçük bir tencereye alın. Şeker tamamen eriyene ve şurup koyulaşmaya başlayana kadar karıştırarak yüksek ateşte kaynatın. 2-3 damla limon suyu eklediğimiz şerbeti 1-2 dakika daha kaynatın. Fırından çıkan sıcak şekerlemelerin üzerine sıcak şerbeti dökün. Şekerpareler şerbeti tamamen çekip soğuyunca servis edilir.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın