Şembüsek’in Sırrı (Şembörek – Mardin İli – Lahmacun Kapalı)

Merhaba arkadaşlar bugün sizlerle Mardin yöresinden bir şembüsek (kapalı lahmacun) tarifi paylaşmak istiyorum.

Sonunda, tuvalete gitmek istemiyoruz. Yağlı bir tavaya soğanları koyup kavurmaya başlayalım. Soğan yanarken patatesleri küçük bir rende ile alıp suyun içine bırakalım. Soğan yumuşayınca kıymayı ilave edin ve suyunu bırakana kadar kızartın, ardından kızarmış ve iyice süzülmüş patatesleri ekleyin. Patatesler yumuşayıncaya kadar muhallebiyi koymaya devam edelim. Pişen harca baharatları ve tuzu ekleyip karıştıralım, ardından ocaktan alıp harcı soğumaya bırakalım.

Un hariç tüm un malzemelerini bir karıştırma kabına alıp karıştıralım. Unu miksere yavaş yavaş ekleyip ele yapışmayan bir hamur elde edelim. Hamur hazır olduğunda üzerini örtüp ılık bir yerde 30 dakika bekletelim (hamurunu geceden yoğurup çamuru pişirerek bekletebilirsiniz).

Hamuru mandalinadan biraz daha küçük parçalara ayıralım ve bıçak ucu kalınlığında 10 grup halinde sararak süsleyelim.

Açılıp yakılan her hamurun yarısına çamur koyup diğer yarısını kapatalım ve kenarlarına bastırarak yapıştıralım.

Tüm sembusekler hazır olunca ateşte iki tarafı da kızarana kadar pişirelim.

Sembusekleri sıcak olarak servis edebilirsiniz. deneyecek olanlara bol şans

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın