15. dakika. Hazırlanma zamanı
Bugün irili ufaklı herkesin çok seveceği hamur işlerinin dokusu ve tadında bir omlet yapacağız. Çocuklara semizotu sevdirecek semizotu omlet tarifi kahvaltıların vazgeçilmezi olacak. Bu tarifle çocuklarımıza hiç zorlanmadan semizotu yedirelim.
İçerik Tablosu
Dersler
- 10 yumurta
- 1 su bardağı ince kıyılmış semizotu
- 2 su bardağı rendelenmiş taze kaşar peyniri
- 100 ml krema
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 yemek kaşığı zeytinyağı
semizotu omlet tarifi
1. Semizotu güzelce yıkayın ve ince doğrayın.
2. 2 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri hazırlayın.
3. 10 yumurtayı geniş bir kaba kırın ve bir çırpma teli veya çatalla iyice çırpın.
4. Kremayı yumurtaya ekleyin ve yumurtalar krema ile iyice birleşene kadar tekrar çırpın.
5. 1 yemek kaşığı zeytinyağı ve 1 yemek kaşığı tereyağını fırına dayanıklı bir tavaya alın ve tereyağı eriyene kadar ısıtın.
6. Tavaya ince doğranmış semizotu ekleyin ve 2-3 dakika kızartın.
7. Yumurtaları çırptığınız kaseye kızarmış semizotu alın ve omlet için tüm malzemeleri karıştırıp karıştırın.
8. Tüm malzemeleri tavaya dökün. Önceden 200 dereceye ısıttığınız fırında omlet kabarıp açık kahverengi olana kadar yaklaşık 15 dakika pişirin.
Afiyet olsun.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]