Çocukluğumun en sevilen tatlısı cezeryeydi. Ne zaman fındık dükkânına gitsem bir paket alırım ve çıkarırım 🙂
Yıllar sonra, bunu evde yapacağım hiç aklıma gelmezdi. Her şey dün evde bana fazla gelen havuçları haşlamamla başladı. Sonra biraz şeker, biraz tarçın ve bolca hindistancevizi ile geldi.
Hadi artık demenize sebep olacak basit bir tarifle Ceseri’yi evinizde yapabilirsiniz.
Kraker veya başka bir şey eklemenize gerek yok ama kesinlikle bilek gücünüzü gerektiriyor. Tamamen soğumasını beklemeden şekil verdim ve yemeye başladım. Ortaya çok lezzetli sıcak çıktı 🙂
İçerik Tablosu
Sezaryen tarifi malzemeleri
- 1 kg iri havuç, 2 su bardağı toz şeker, 200 gram fındık, 1 su bardağı hindistan cevizi
Sezaryen tarifi nasıl yapılır?
Havuçları güzelce yıkayıp kabuklarını soyun ve bol suda yumuşayana kadar haşlayın. Haşlanan havuçların suyunu süzün ve rendenin küçük tarafı ile rendeleyin. Rendelenmiş havuçları derin bir tencereye alıp 2 su bardağı şekeri ilave edip tahta kaşıkla kavurun. Havuçları, suyu akana ve şeker tamamen kaybolana kadar karıştırarak yüksek ateşte kızartın. Daha sonra havuçlar suyunu çekip tamamen eriyene kadar orta ateşte kavurmaya devam edin. Fındıkları rondodan geçirip havuçlara ekleyin ve 2 dakika daha soteleyin. Ceseri’nizi büyük bir ateşe veya toprak kapta yayın. Soğuyup kıvam alınca dilimleyerek hindistan cevizi ile servis edin.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]