medyauzmani.com

Sıcak şarap – Tarifler.net.tr – pratik tarifler

Gelecekteki evimizde şarap ve sangria yapmak, eşimle dışarı çıktığımızdan beri en çok istediğimiz şeylerden biri oldu.

İnternette bir çok tarif aradım ama tatmin edici bir tarif bulamadım ve sonunda bize has bir tarif çıktı. Sangria henüz şişede olduğu için dün büyük bir keyifle tattığımız, tadına bile doyamadığımız sıcak şarabın nasıl yapıldığını anlatacağım.

Serin akşamlarda, özellikle içerken kendiniz yaptığınızda hoş aroması ve tadıyla insanı mest ediyor. İyi şanslar, teşekkürler Tokim.

Şarap tarifi için malzemeler

1 litre kırmızı şarap (“Nevzade” adlı çok uygun fiyatlı bir şaraptan yaptık)
15 küp şeker
tarçın çubuğu (tozlanırsa solacaktır)
6 karanfil
yarım limon
yarım portakal
1 elma
1 bardak su

Sıcak şarap tarifi nasıl yapılır?

1- Elmayı rendeleyin ve bir kaba alın. Portakal ve limon kabuğunu rendenin ince kısmı ile rendeliyoruz, iç kısımlarını da kesip şaraba ekleyeceğiz.
2- Tarçın, elma, şeker, karanfil, portakal ve limonu bir tencerede 1 su bardağı su ile kaynatın (evde orta boy sütünüz varsa harika olur).
3- Bu karışımı soğumaya bırakın ve şarabınızı bir kaseye alın ve çok kısık ateşte ısıtmaya başlayın (kaynatmayın yoksa alkol uçar).
4- Ilık hale gelince karışımı şarabınıza ekleyin ve çok kısık ateşte biraz ısıtın. Kepçe ve süzgeç yardımı ile kuplara paylaştırın.
5- İçine bir dilim limon veya portakal atın ki şarap bittiğinde en lezzetli yer orası olsun 🙂

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın