Çıtır çıtır bir simit tarifine ne dersiniz? Yarım saatten az bir sürede masada. Son dakikada ya da beklenmedik bir şekilde kapıya çaya gelen misafirlerim için yapıyorum ve tadına bayılan çocuklar başta olmak üzere herkesten tam not alıyor. Bence her kopyada olması gereken kullanışlı bir araç. Plana geçelim.
Simit Lezzet Mini Puf Böreği tarifini hızlıca hazırlamak için puf böreğini tezgahtan alıp buzların çabuk erimesi için tek tek ayıralım.
Kavrulmuş susam olmayanlar için susam kavurma tarifi vereceğim. 1 su bardağı beyaz susamı tencereye alalım yağ eklemenize gerek yok kısık ateşte kavurun, sürekli karıştırarak bırakın. Bu iyi.
Çekirdekler soğuyunca geniş bir kaseye alalım diğer yandan portakalları ve suyu geniş bir kaba alıp karıştıralım. Şimdi fırını açıp ısınmasına izin verirseniz, daha sonra fırının ısınmasını beklemenize gerek kalmaz.
Kesme tahtası üzerine yumuşak dikdörtgen bir kek alalım, önce boyuna ikiye kesip iki kare elde edelim sonra kareleri ortadan ikiye keselim bir büyük kareden 8 küçük kare elde edelim. her şey.
4 küçük dairenin arasına peynir çamurunu koyup diğer 4 daireyi peynirin üzerine kapatalım. Küçük bir çatal yardımı ile kenarlarını bir arada olacak şekilde kapatalım.
Su ve pekmeze koyduğumuz küçük bir peynirli böreğin bir tarafını közlenmiş satsamla batırıp normal bir fırın tepsisine yerleştirelim. Misafirlerimin bir kısmı peynir sevmediği için küçük kareler halinde kesip başka bir puf böreği yöntemi kullanmadım, su ve pekmezin içine döküp tepsiye dizdim.
Milföy hamuru üstten değil yükselen bir hamur olduğu için ara ara ayarlayabilirsiniz, kenarları birbirine yapışmasın.
Ardından hazırladığımız tepsiyi 180 derecede iyice ısıttığımız fırına koyalım ve alt ve üst eriyene kadar 25 dakika pişirelim. Fırında pişen çıtır simit puf böreğini alıp sıcak veya soğuk servis edelim.
Deneyecek olanlara bol şans
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]