Simit Aromalı Tereyağlı Ekmek – En Sevdiğim Yiyecekler

Merhaba dışı çıtır çıtır, yumuşacık kurabiye ve simit karışımı olan tarifi denemenizi tavsiye ederim ❤️

Simit Tereyağlı Börek Tarifi için,

Öncelikle tüm sıvı malzemeleri, şekeri ve mayayı bir karıştırma kabına alın ve bir çırpma teli ile iyice çırpın.

Daha sonra karıştırma kabını koyun ve 15 dakika bekletin.

Daha sonra ele yapışan yumuşak bir hamur elde edene kadar unu yavaş yavaş ekleyin (hamurunu bir gece önceden yoğurup sabah yapıyorum) ve ılık bir yerde 1 saat mayalanmaya bırakın.

Hamuru küçük eşit toplara bölün.

Üzerlerine bir çay kaşığı tereyağı dökün, elinizle ovalayın ve ardından silin.

İki ruloyu birbirine sarın ve bir tepsiye yerleştirin.

15-20 dakikada işlem biter. tepside kaynatın.

Daha sonra ayrılan yumurta sarısını ekleyin, susam serpin ve 175 derecelik fırında altın rengi olana kadar pişirin.

Nefis simit ekmeğimiz hazır, afiyet olsun!

Yapacak olanlara afiyet olsun.

İnstagramdan destek olmayı ve takip etmeyi unutmayın.

mutlu ol

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın