Simit Aromalı Zeytinli Börek tarifi için,
Hamuru için maya, süt ve şekeri bir karıştırma kabına alıp karıştıralım ve 10 dakika dinlendirelim.
Kalan karışıma bir kaç malzemeyi ekleyip azar azar un ekleyerek yoğuralım.
Ele biraz yapışan yumuşak bir hamur alalım.
30 dk ekmek Sıcak bir yerde mayalanmaya bırakın.
Pekmezi ve suyu bir kaba alıp karıştırın.
Kızarmış susamları hazırladıktan sonra mayalı hamurun havasını alıp mandalinaları küçük parçalara ayırıp saralım ve elimizle açalım.
Ortadan ikiye kestiğimiz zeytinleri koyup kapatalım ve istediğimiz şekli verelim.
Yağlı kağıt serili tepsiye hazırladığımız kekleri yerleştirelim. Pişirdikten sonra pekmezli su dökün ve tohum serpin.
Daha sonra fırını 200°C’de 10 dakika açalım, fırını ısıtalım.
Tepside bir süre kontrol edilen kekleri fırına verelim ve altı ve üstü eriyene kadar pişirelim.
Kekleri dilediğiniz gibi servis edebilirsiniz.
Simit Aromalı Zeytinli Börek hazır.
Deneyecek olanlara bol şans!
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]