medyauzmani.com

Simit Lambası (Mahlep) Tarifi – Tatlılarım

Mahlepli Mum Simit Tarifi için öncelikle un ve kabartma tozu hariç tüm malzemeleri bir kaba alıp mikserle güzelce çırpalım.

O halde karıştırmayı bırakalım ve unu ilave edelim ve hamurumuzdaki unu pişirelim ve hamurumuz kulak gibi olana kadar un ekleyelim.

Hazırladığımız hamurdan ceviz parçalarını alıp tezgahta elimizle uzun hale getirelim.

Uzattığımız hamurun iki tarafını birleştirelim.

Önce yumurtanın beyazını sonra susamı alalım. Hamur bitene kadar bunu tekrarlayın.

Daha sonra 180 derecelik fırında altın sarısı olana kadar pişirin.

Mahlepli Kandil Simit hazır.

Yemek yemeyi seviyorum ❤. .

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın