Bir diğer yöresel tarif ise Simit Tiridi, Kastamonu yöresine ait bu tarif susamsız Kastamonu ekmeği ile yapılıyor. Muffinler normal ekmeğe göre daha ince ve çıtırdır ve aldığınız ekmeğin taze olması için bayatlanması gerekir.
Bu tarif de patatesli kuzu tarifi gibi Mustafa Özgem Bey’e ait, daha önce hiç taze ekmek yemediğim için bana bambaşka geldi. Aslında bir çok yönden aynı mantıya benziyor 🙂
Ev yapımı tariflerimin devamı gelecek, Banduma tarifini Kastamonu fotoğraflarıyla paylaşmayı düşünüyorum. Aşk…
İçerik Tablosu
Tiridi Simit Tarifi Malzemeler
- 2 susamsız kastamono çörek 1 litre et suyu 300 gr yoğurt 3 diş sarımsak 250 gr dana kıyma 100 gr tereyağı 1 yemek kaşığı salça
Tiridi Simit Tarifi nasıl yapılır?
İnce bir dilim bayat ekmek. Sarımsağı ezip yoğurtla karıştırın. Tereyağını tavaya alıp salçayı ilave edip 1-2 kez kavurun ardından kıymayı salçaya ekleyip kavurmaya devam edin. Kıyma pişince tavayı ocaktan alın, eti iyice haşlayın, kaynayan et suyuna bayat ekmek dilimlerini atın, yumuşayan ekmekleri süzgeç yardımıyla süzün ve servis tabağına alın. Simitlerin üzerine önce sarımsaklı yoğurdu, ardından kavrulmuş kıymayı gezdirerek servis edin.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]