Simit ve Portakal – En Sevdiğim Yemek

Tüm portakallı simit malzemelerinin ılık olduğundan emin olalım.

Derin bir karıştırma kabında margarin, ayçiçek yağı, pudra şekeri, yoğurt, iki yumurta (birinin sarısını simitleri kaplayacak şekilde ayırarak), portakal kabuğu rendesi ve vanilyayı derin bir karıştırma kabında birleştirelim.

Yavaş yavaş kavurduğumuz unu ilave ederek yumuşak bir hamur yapalım.

İyice hazırladığımız hamuru sağlam bir zemine koyalım.

Ayırdığımız yumurtanın sarısına su ekleyip çatal yardımıyla karıştıralım.

Hamurdan cevizden biraz fazla büyüklüğünde koparıp elimizle silindirler yapıp iki tarafını birleştirip küçük cepler yapalım.

Önce eritilmiş yumurta sarısını sonra susamı batıralım.

Ayrıca hamura susam ekleyip susamsız da yapabilirsiniz.

Yağlı kağıt ile açtığımız fırın tepsisine yerleştirelim.

Önceden ısıtılmış 180°C fırında damarlarımız kızarana kadar pişirelim.

Afiyet olsun..

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın