Merhaba sevgili arkadaşım,
Bugünün tarifi, yeni ızgaramda ve ekmek kızartma makinemde denediğim bir biftek rulosu. Bildiğiniz gibi biftek, doğru pişirildiğinde çok lezzetlidir ve hafif bir meze ile mükemmel bir yemek olabilir. Birçoğumuz kuruduğu için evde biftek yapmaktan kaçınırız. Kurutma sebeplerine gelince, kasabın çok ince kesmesi ve sizin çok pişirmeniz olabilir. Eti kasaptan aldıktan sonra ıslatmak kuruma ihtimalini büyük ölçüde ortadan kaldıracaktır.
Et turşusunu nasıl yapıyorsunuz? Yazımda 2-3 farklı marinat tarifi ve marinanın ne olduğu hakkında bilgiler verdim. Ayrıca Et Marine yazımıza da buradan ulaşabilirsiniz.
Izgarayı damak zevkinize göre ekleyebilirsiniz. Ayrıca pancar kuskus veya pancar sosu ile servis edebilirsiniz.
Aşk…
İçerik Tablosu
Şiş üzerinde ızgara biftek rulo tarifi için malzemeler
- Kişi başı 130-150 gram biftek, tuz ve karabiber
Baharat için:
- 8-10 yemek kaşığı zeytinyağı 1 küçük soğan (iri doğranmış) 1-2 diş sarımsak (iri kıyılmış) 3-4 yemek kaşığı elma sirkesi, biberiye ve taze kekik
Bir şiş üzerinde biftek yuvarlamak için bir tarif nasıl yapılır?
Tüm marine malzemelerini geniş bir kaba alın. Eti marine ete koyun, yan yana dizin, üzerini streç filmle kapatın ve buzdolabına koyun. Eti her yarım saatte bir çevirin ve en az iki saat marine edin. Marine işlemi bittikten sonra eti buzdolabından çıkarın ve oda sıcaklığına gelene kadar dinlendirin. Kalan eti şeritler halinde kesin ve uzunlamasına şeritler halinde yuvarlayın. Eti tahta şişlere geçirin. Izgara ve ekmek kızartma makinesi sıcaklık ayarını 5 dereceye (en yüksek) getirin ve ısıtın. Et şişlerini tuz ve karabiberle tatlandırın ve her iki tarafını da kızartın. Közlenmiş domates ve biber ile servis edilir.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]