Samsun’dan ve yine sevgili Sida’dan çok güzel bir tarifimiz var. Çayının tuzlu tatlarını sevenler için harika bir alternatif.
İçerik Tablosu
Çörek Otu Simidi Tarifi İçin Malzemeler
100 gram tereyağ
2 yumurta
1/2 çay kaşığı yoğurt
1/2 çay kaşığı yağ
1 çay kaşığı toz şeker
1/2 çay kaşığı sirke
1 poşet kabartma tozu
1 çay kaşığı tuz
Eşit derecede doğru
yapılışı:
Un hariç diğer malzemeleri karıştırıp kabartma tozunu ve unu ekleyip ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edelim. Hamurdan küçük parçalar koparıp elimizle rulo şekli verip simit şekli verelim. Üzerlerine yumurta sarısı sürün ve çörek otu tohumları serpin. Önceden ısıtılmış fırında 180 derecede altın rengi alana kadar pişirin.
Afiyet olsun
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]