Siyah Pirinç – Tarifler.net.tr – Pratik Tarifler

Okul stajım sırasında siyah pirinçle tanıştım. Zaman zaman balık yemeklerinin yanında rezeneli siyah pirinçten mezeler hazırlardık. Siyah pirincin tadı beyaz pirince göre çok daha güzel bence, tereyağ yerine sıvı yağ veya zeytinyağı da kullanabilirsiniz ama verdiğiniz gibi yaparsanız mutfak pişerken harika patlamış mısır kokar.

Siyah pirinç normalde kullandığımız pirince göre daha geç piştiği için standart 1,5 bardak ölçüsü yerine 1 bardakta 3 bardak sıcak su kullanıyoruz.

Servis yapmadan hemen önce ince kıyılmış taze soğan ve limon kabuğu rendesi ekledim çünkü lezzetini seviyorum ama siz ekleyemezsiniz.

Aşk…

Siyah pirinç tarifi için malzemeler

    2 su bardağı siyah pirinç 6 su bardağı sıcak su 3 yemek kaşığı tereyağı 1,5 parça et veya tavuk suyu ve ayrıca pirinci ıslatmak için kaynar su

Siyah pirinç tarifi nasıl yapılır?

Pirinci derin bir kaba alıp üzerine kaynar su ve bir tutam tuz ekleyin. Pirinci bir saat suda bekletin. Kalan pirinci süzün. 1 Suyu yıkayın ve süzülmesine izin verin. 3 yemek kaşığı tereyağını bir tencereye alıp eritin. Pirinci ekleyin ve orta ateşte 5-6 dakika soteleyin. Kavrulan pirince sıcak su ve et suyunu ilave edip et suyu eriyene kadar karıştırın. Tencerenin kapağını kapatıp orta ateşte 5 dakika, kısık ateşte 15-20 dakika pişirin. (Suyu ara sıra kontrol edin, azalmışsa ilave etmenize gerek yok) Suyunu alıp pilavı ocaktan alın. Kapağını açıp kağıt havlu ile soğutun ve 15 dakika dinlendirip kapatın.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın