Selamun aleyküm anne enfes tarifimle geldim anne Anep yöresinin meşhur yemekleri hiç bitmeyecek 😂 En meşhuru her öğünde ayda bir pişirilen zeytinyağı ile doldurulur. Gelelim zeytinyağının yapım sürecine.
Önce orta boy bir tava alalım, sonra içine yeteri kadar su koyalım ve kaynaması için ocağa alalım. Altını açıp kaynattıktan sonra kuru patlıcanı kuru biberin içine atalım.
Yumuşamalarını bekleyelim.
Kesicileri kontrol edelim hanımefendi, filtreyi alalım, acı su tamamen gitti, sonra bekleyen iş çamurunu düzeltelim.
Dört su bardağı pirinci bol suda yıkayın.
Yıkadıktan sonra süzün ve orta boy bir kaba koyun.
Ardından sarımsağı ve yeşil soğanı serpin. Hadi giyinelim.
Bir çay kaşığı tuz, bir çay kaşığı acı biber ve bir çay kaşığı karabiber ekleyin.
Ardından damak zevkinize göre yeteri kadar sıvı yağ gönderelim, arkadaşınızı ekleyip en son salçayı koyup iyice karıştıralım.
Karıştırdıktan sonra yağını kontrol edin, damak zevkinize göre ne gerekiyorsa ekleyebilirsiniz.
Not: Zeytinyağlı veya kuyruklu koyabilirsiniz hanımlar.
O halde patlıcanımızı çok fazla olmayacak şekilde teker teker kuru biberlerle dolduralım.
Doğruca granit çömleğe gidelim, düzleşelim hanımlar.
Zeytinyağına asla doyamazsınız, mutlaka deneyin.
Deneyecek olanlara bol şans 😋
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]