Sodalı Kek Tarifi – Tarifler.net.tr – Pratik Tarifler

sodalı kek

Pek çok farklı tarifte özellikle hamur işlerinde soda kullandım ama pasta benim için sürpriz oldu – son zamanlarda sürekli bu pastayı pişiriyorum. Her denemede küçük değişiklikler yaptım ve damak tadımızda küçük değişiklikler yaptım. Bu tarifi ilk defa Sevgili Ufuk Hanım’da gördüm. Pişince paylaşacaktım ama çok oldu. Kendisine buradan da teşekkür etmeyi unutmayalım 🙂

Kızımı okuldan alacağım için keki soğumadan çıkardım o yüzden fırınlayıp unlamasam da biraz bozuldu. Tamamen soğumasını bekliyorsunuz. Ölçü bardağı 200 ml Paşabahçe standart su bardağı.

Tarifimi beğenmeyi ve yorumlarınızı bırakmayı unutmayın. Tabi ki seveceğini düşündüğünüz arkadaşlarınızla paylaşırsanız çok sevinirim💕

sodalı kek tarifi malzemeleri

:

    3 yumurta 1,5 su bardağı toz şeker 2/3 su bardağı sıvı yağ 2,5 su bardağı un 1 şişe maden sodası 200 ml 1 paket vanilya şekeri 1 paket kabartma tozu 3 yemek kaşığı kakao + gerekirse 3 yemek kaşığı kakao eklenir Süt

Gazozlu kek tarifi nasıl yapılır?

Şeker ve yumurtaları bir çırpıcıya koyun ve karışım beyazlaşana kadar (şeker tamamen eriyene kadar) çırpın. Çırpılan yumurtalara maden suyu ve sıvı yağı ekleyip karıştırın. Un, kabartma tozu ve vanilyayı ekleyip sıvı bir hamur elde edene kadar karıştırın. Kek kalıbını un ile yağlayın ve hamurun yarısını kalıba dökün. Çırpıcıda kalan hamura kakaoyu ekleyin ve iyice karıştırın. Kek kalıbındaki hamura kakaolu hamuru ekleyin. Hamuru karıştırın. Önceden ısıtılmış fırında 180 derecede 30 dakika pişirin. Fırından çıkarmadan önce ortasının pişip pişmediğini kontrol edin, pişmemişse 5 dakika daha pişirin.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın