Merhaba sevgili arkadaşım,
Çıtır çıtır soğan halkası ve puf tarifim var 🙂 Aslında bu tarifi ilk defa 2011 yılında yapıp sizlerle paylaşmıştım. O zamandan beri birçok kişi denedi ve memnun kaldı. Elbette birçok tarifte olduğu gibi bunda da ölçülerini tutturamayanlar oldu. O yüzden bu sefer videolu olarak sizlerle paylaşmak istedim.
Bu deneyde yaptığım tek değişiklik çıtır galeta unu kullanmak oldu. Evinizde ne varsa kullanabilirsiniz.
Soğan halkası çekerken evde 3 kişiydik. Fotoğraf çekip bilgisayara yüklemeye çalışırken arkamı döndüğümde kimse kalmamıştı! Neyse ki diyetteyim yoksa mutfak dağınık olurdu 🙂
Evde hamburger nasıl yapılır?
Evde hamburger nasıl yapılır? Videoyu sizlerle paylaştım. Seçtiğiniz ve içeriğini bildiğiniz malzemelerle artık evinizde lezzetli dürümler hazırlamak sizin için daha kolay olacak 🙂 Bu arada fırında patates cipsi tarifini de en kısa zamanda paylaşacağım.
Tarifin video açıklaması:
Aşk…
İçerik Tablosu
Soğan halkası nasıl yapılır Tarifin malzemeleri
- 1 su bardağı un 1 çay bardağı nişasta 2 yemek kaşığı mısır unu 1 şişe soda (20 cl) tuz ve karabiber 1-2 su bardağı galeta unu 2-3 orta boy soğan Kızartmak için sıvı yağ
Soğan halkası nasıl yapılır Tarifi nasıl yaparsınız?
Derin ve geniş bir kapta un, nişasta, mısır unu, tuz ve karabiberi karıştırın. Bu karışıma soda ekleyin ve iyice karıştırın. Soğanı soyun ve 1-1,5 cm genişliğinde dilimler halinde kesin. Soğan dilimlerini halkalara ayırın. Halka halka doğranmış soğanları teker teker hazırladığınız hamura, ardından galeta ununa bulayıp kızgın yağda kızartın. Kızaran soğan halkalarını kağıt havlu üzerine alıp yağını çekiyoruz. Sıcak servis yapın.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]