Merhaba sevgili arkadaşım,
Bu haftanın yeni tarifi somon ve patates salatasının tamamlayıcı lezzeti… Bildiğiniz gibi somon çok lezzetli bir balık olmasının yanı sıra Omega-3 kaynağıdır.
Somonu ızgarada veya fırında pişirirken genellikle yemeği yeşil salata ile tamamlarız. Ondan sonra ne yapalım diye düşünmeye devam ediyoruz 🙂 Aslında lezzetini artıracak pek çok ikame var.
Farklı somon tatlarını denemeyi seviyorum. Dün gece buzdolabımdaki ve kilerimdeki malzemelerle iki farklı tarif denedim. Eklediğim her üründen sonra “Hımmm ya içinde bir şey varsa” diyerek ve küçük eklemeler yaparak iki tarifi de çok beğendik.
Bildiğiniz gibi somon yağlı bir balıktır, bu yüzden fırında pişirmeyeceksem yağsız olarak döküm tavada veya yapışmaz tavada pişiriyorum. Yağsız derken tavaya yağ koymuyorum, balıkları biraz zeytinyağı ile fırçalıyorum.
Havalar soğudu, o yüzden patateslerin içindeki mayonez sizi çok rahatsız etmeyecek. Havaların ısınmasıyla birlikte salatanızı sadece yoğurtla ya da farklı sebzeler ekleyerek deneyebilirsiniz. Yemeğin ikinci tarifi bugün gelmedi en geç cuma günü yazarım.
Kapari nedir diye merak edenler için kısaca özetlemeyi unutmayalım. Kabir bir çeşit ottur, bereket de denir. Tohumlar çiçeklenmeden önce toplanır, salamura edilir ve salatalarda ve balık yemeklerinde kullanılır. Salamuralı olduğu için sık kullanacaksanız eklediğiniz sofra tuzunu kontrol edin.
Aşk…
İçerik Tablosu
Kapari ile kızarmış somon ve patates salatası için malzemeler
- 2 adet orta boy patates 1 adet orta boy kırmızı soğan 8-10 adet taze nane yaprağı 2 yemek kaşığı kapari 1-2 adet salatalık turşusu 4 yemek kaşığı hafif mayonez 2 yemek kaşığı yoğurt Tuz Öğütülmüş karabiber
Kapari ile kızarmış somon ve patates salatası nasıl yapılır?
Patatesleri bol suda haşlayın. Patatesler haşlanırken soğanı ince ince kıyın. Nane ve turşuları da aynı şekilde ince ince kıyın. Doğradığınız malzemeleri geniş bir karıştırma kabına alın. Mayonez, yoğurt ve kapari ekleyin. Haşlanan patateslerin kabuklarını soyup zardan biraz daha büyük olacak şekilde doğrayın ve bir karıştırma kabına alın. Tuz ve karabiberle tatlandırdıktan sonra karıştırıp servis tabağına alın.
Somon tepsisi
Kapari ile kızarmış somon ve patates salatası için malzemeler
- Kişi başı bir dilim somon, zeytinyağı, tuz ve karabiber
Kapari ile kızarmış somon ve patates salatası nasıl yapılır?
Balıkçıdan aldığınız somon filetolarına fırçayla biraz zeytinyağı sürün. Her iki tarafını da tuz ve karabiberle tatlandırın. Kızgın döküm ızgarada veya yapışmaz tavada nar gibi olana kadar iki tarafını da pişirin. Otorite ile hizmet etti.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]