Somon şiş – Tarifler.net.tr – pratik tarifler

Harika bir hafta sonundan herkese merhaba,

Bugün Karaköy Namlı’da nefis bir kahvaltı yaptık. Ardından Eminönü, Tahtakale ve Sirkeci’den sonra Beyoğlu Kemancı Bahçesi’nde yılın ilk barbeküsünü yapmak için mola veriyoruz.

Arkadaşlarımızla yedik, içtik. 4. Geleneksel Tarifler.net.tr barbekü partisi için planlar yaptık. Yakında görüşebiliriz.

Somon şişler inanılmaz lezzetli ve verdiğim tarifteki gibi marine ederseniz tavuk şişlerine bile dönüşebiliyorlar.

Somon keserseniz işiniz oldukça kolay olur ama benim gibi daha küçük parçaları değerlendirmek istiyorsanız iyi bir fileto bıçağına ihtiyacınız var.

Aşk….

Somon tarifi malzemeleri

    450 gr somon fileto veya 400 gr somon fileto

Baharat için:

    1 yemek kaşığı light yoğurt, yarım limonun suyu, 1 tatlı kaşığı zeytinyağı, tuz, karabiber ve toz kırmızı biber

Somon şiş tarifi nasıl yapılır?

Somon balığı soyulmuş ve kemiksiz ise, fileto bıçağıyla temizleyin ve küpler halinde kesin. Somon küplerini ve marine malzemelerini derin bir kaba alıp karıştırın. Kabın üzerini streç filmle kapatıp buzdolabında iki saat dinlendirin. Marine edilmiş somonu şişelere dizin. Az sıvı yağ ile yağlanmış tavada pişirilir. Hafif bir salata ile servis edilir.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın