medyauzmani.com

Sopalar ve Kuzu Pirzola – En Sevdiğim Yemekler

Kuzu Küp Köfte tarifi için öncelikle etlerimizi bir tencereye alıp düşük ısıda ocağın altında ısıtalım.

O halde diğer sayfalarımızı hazırlayalım. Havucumuzu oynayalım ve bir tabağa koyalım. Ardından soğanı halka halka doğrayın ve başka bir kaba alın. Daha sonra patateslerimizi küçük küpler halinde kesip kızgın yağda biraz tuzla kızartalım.

Kağıt havlumuzu bir tabağa alıp üzerine kızarmış patatesleri koyalım.

Etler pişince 2 yemek kaşığı sıvı yağ eklenir. Biraz pişirdikten sonra tuz ve karabiberi ilave edip karıştırın ve ocağı kapatın.

Ayrı bir tavada tereyağı ve pirinci kavuralım ve ocağı kapatalım.

Derin bir tencereye halka halka doğradığımız soğanı koyuyoruz. Daha sonra rosto etimizi hazırlıyoruz ve üzerini sürekli kaşıkla kapatıyoruz. Daha sonra patatesleri hazırlıyoruz. Ardından havucu ve son pirinci hazırlayıp kaşıkla iyice bastırıyoruz. Daha sonra 4 bardak sıcak su döküp tencerenin kapağını kapatıyoruz ve kapağı açıp yemeğimiz pişene kadar yemeğimizi karıştırmıyoruz.

Suyu iyice çekildiğinde ocağın altını kapatıp kapağını açıp bir havlu koyup tekrar kapağını kapatıyoruz. Yemek bir süre dinlendirildikten sonra tencerenin üzerine büyük bir kase koyup tencereyi ters çeviriyoruz. Daha sonra yoğurdu ve salatayı koyup servise sunuyoruz.

Koyun eti Maklube Koyun eti hazır.

yemek ister misin 💖

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın