Soslu tavuk kanadı – Tarifler.net.tr – pratik tarifler

Merhaba sevgili arkadaşım,

Fırın yemekleri bana diğerlerine göre daha pratik geliyor. Piştikten sonra fazla uğraşmadan fırına giriyor ve gördüğünüz anda pişmiş oluyor. Ev kızartmasının hâlâ yeri var ama bu tarif kızartmadan da lezzetli.

Nar gibi kızarır ve tavuk pamuk gibi pişer.

Tavuk sosu hazırlaması çok kolay, ben lezzet katsın diye zerdeçal ekliyorum ama siz damak tadınıza göre ekleyebilirsiniz. Daha önce yaptığım Çıtır Ayran Tavuk tarifine de buradan ulaşabilirsiniz.

Aşk…

Soslu Fırında Tavuk Kanadı için Malzemeler

• 1 kilo tavuk kanadı
• ½ su bardağı ayran (yoğurdunuz varsa biraz su ile açıp kıvamlı bir ayran yapın)
• 1 yemek kaşığı domates salçası
• 1-2 çay kaşığı zerdeçal
Bir tutam taze veya kuru kekik
• 1 çay kaşığı pul biber
• karabiber
• 2 diş sarımsak

Soslu ızgara tavuk kanadı nasıl yapılır, tarifi?

1. Lor, salça ve baharatları derin bir kapta karıştırın.
2. 2 diş sarımsağı soyun, ikiye bölün ve turşuya ekleyin. (tuz daha sonra eklenecek)
3. Tavuğu bu karışıma koyun ve her tarafı kızarana kadar karıştırın.
4. Kabın üzerini streç film ile kapatıp buzdolabında 25 dakika dinlendirin.
5. Marine edilmiş tavuğu buzdolabından çıkarın, tuz ekleyin, karıştırın ve 5 dakika daha dinlendirin.
6. Kanatları bir fırın tepsisine koyun ve fazla sostan elinizle silin. (tepsiyi biraz yağlayabilirsiniz)
7. Fırın ızgarasını açın ve kanatları kızarana kadar pişirin.
8. Kızaran kanatları sıcak olarak servis edin.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın