Mükemmel lezzet, fazla söze gerek yok. Kolay ve lezzetli ama makarna pişirme hakkında birkaç söz söylemeden tarife girmeyeceğim. Makarnayı sos pişerken kaynatmak en iyisidir (böylece soğumaz).
Makarnayı haşlayacağınız suya 1 yemek kaşığı sıvı yağ ve tuz ilave etmenin makarnanın daha kolay ve yapışmadan pişmesini sağlayacağını unutmayın. Makarnayı poşetin üzerinde belirtilen süreden daha uzun süre kaynatmayın, tazeliğini koruması için tadına bakın. Dilerseniz yaptığınız soslara makarna için bir parça kaynar su ekleyebilirsiniz, bu sosu daha da lezzetli hale getirecektir.
Aşk…
İçerik Tablosu
Bolonez makarna tarifi malzemeleri (Bolognese sosu)
- 200 gr dana kıyma 1 yemek kaşığı tereyağı 1 yemek kaşığı zeytinyağı 1 adet küçük boy soğan 1 adet küçük boy kereviz 1 adet havuç 1 yemek kaşığı salça (isteğe bağlı) 1 adet biber (isteğe bağlı) 2 adet domates 1 diş sarımsak 1 su bardağı su Tuz ve karabiber 1 adet defne yaprağı Ağaçlar
Spagetti bolonez tarifi (bolonez sosu) nasıl yapılır?
Soğan, sarımsak, kereviz, havuç ve domatesleri rendeleyin. Tereyağı ve zeytinyağını bir tavaya alıp biraz kızdırın. Kıymayı, soğanı ve sarımsağı tavaya ekleyin ve kıymayı 3-4 dakika kavurun. Rendelenmiş havuç, kereviz ve salçayı ilave edip 2-3 dakika daha soteleyin. 1 su bardağı su, defne yaprağı ve rendelenmiş domatesi ekleyin. 10 dakika kaynatın. Ateşi yükseltip sosu süzüyoruz ve ocaktan alıyoruz. Makarnayı haşlayıp süzün. Servis edeceğiniz yemeklere bölün. Üzerine bolonez sos gezdirilerek servis edilir.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]