Merhaba arkadaşlar,
Bugün size çocuklarınızın çok seveceği bir pilav tarifi vereceğim.
Pilav yıldızları. Hemen hemen tüm yemeklerin yanına yakışan bu pilav hem doyurucu hem de cankurtaran.
Bu tarif mükemmel. O zaman işleme geçelim.
Öncelikle tavaya zeytinyağını ekleyelim. Zeytinyağı Gaziantep’te sıklıkla kullanılmaktadır.
Üzerine yıldız şehriyeleri ekleyelim. Ocağı açalım. İyice şekillenene kadar pişirmelerine izin verin. Ardından 4 su bardağı sıcak suyu ilave edin. Su kaynamaya başlayınca tencereye 2 su bardağı bulguru ekleyin. Tuz ilave edelim, ocağı kısalım ve tencerenin kapağını kapatalım. Kısık ateşte pişirelim.
Öncelikle pirincin çok fazla karıştırılmasına gerek yoktur. Çok fazla karıştırmayın.
Daha sonra kısık ateşte pişirirseniz köpürecek ve güzelce pişecektir.
O halde ara ara kapağını açalım ve ne kadar sağlam olduğunu görelim.
Bir püf noktası, pirinci tanecikli hale getirmek için 1 küp şeker eklemektir.
Pirinci karıştırdıktan sonra kasıtlı olarak kaşıkta kalan pirinci tencerenin kenarına vurup düşmesine izin veriyoruz ama bunu yapmak bile pirincin iyi olmasını engelliyor. Dikkat edelim.
Sulanan pirincin tadına bakalım. Gerekirse su ekleyebilirsiniz.
Bazı Bulgarlar çok su içerler. Böylece ekleyebilirsiniz.
Bulgur, pilav veya pilav yaparken yöntem 1 ila 2’yi kullanıyorum.
Yani 1 bardak pirinç yaparsanız 2 bardak su 4 bardak su şeklinde 2 bardak pirinç yapabilirsiniz. Çeyrek bardak erişte eklemek yeterli olacaktır.
En son pişen pirincin üzerine karabiber ekleyip karıştıralım ve bırakalım.
Karabiberi en son eklemenizi tavsiye ederim çünkü önce eklerseniz pirincin rengini koyulaştırır.
Daha sonra yemekle servis edebilirsiniz.
Deneyenlere hayırlı olsun, selam ve sevgilerimle..
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]