Su böreği – Tarifler.net.tr – pratik tarifler

Su böreği nasıl yapılır? Ayrıca size fikir verecek 28 yorum var. Tarif ipuçları, binlerce tarif ve daha fazlası… Nilay Tulum Türk 10 Adım, Su Böreği, 60 Dakika, Açık Su Böreği, El Yapımı Su Böreği, Ev Yapımı Su Böreği, Kolay Su Böreği, Peynirli Su Böreği, Pratik Su Böreği, Börek Suyu , sulu börek nasıl açılır, sulu börek nasıl yapılır, sulu börek tarifi, yufka tarifi, sulu börek yapılışı, sulu börek hamuru, tepside sulu börek, börekler

83 4.06 5 1

Karmaşık bir tarif olduğunu düşündüğünüzü biliyorum ama kesinlikle öyle değil 🙂 Evde 10 adımda sulu börekleri en ince ayrıntısına kadar nasıl yapabileceğinizi sizler için yazdım.

Lezzeti arttırmak için tereyağı ve sıvı yağ karışımı kullanmanızı tavsiye ederim. Dilerseniz maydanoz da ekleyebilirsiniz.

Çoğumuz için hafta sonu kahvaltılarını haftanın son iş günü ya da misafirleriniz için siz yaparsınız. Bir iki gün önceden yapıp buzdolabında saklayabilir ve servis etmeden hemen önce kızartabilirsiniz.

Resimde gördüğünüz el bu işlerin ustası Emin Teyzenin elidir 🙂

En güzel ev baklavası, en lezzetli sulu börek ondan sorulur. Eh öğrenci olarak da fena değilim tabi 🙂 Cevizden ev yapımı baklava tarifi yakında geliyor.

Aşk…

Su böreği tarifi malzemeleri

Hamuru hazırlamak için:

    5 adet yumurta (köy yumurtası tercih edebilirsiniz) 1 su bardağı ılık su 7-8 su bardağı un 1 tutam tuz

içeri:

    500 gram beyaz peynir (isteğe göre tam yağlı) ve küçük bir kase tereyağı ve sıvı yağ

Hamuru hazırlamak için:

    4 litre sıcak su 1 tatlı kaşığı tuz 3 yemek kaşığı sıvı yağ 4 litre soğuk su

yapılışı:

Tüm hamur malzemelerini geniş bir karıştırma kabına alın. 1 su bardağı ılık su ilave edip kulak memesi kıvamında bir hamur elde edinceye kadar yoğurun. Hamuru 8 beze parçasına bölün. Geniş bir tencerede 4 litre suyu kaynatın, kaynayan suya yağ ve tuzu ekleyin. Tepsi büyüklüğünde açtığınız yufkaları kaynayan suda 1-2 dakika pişirin. Haşlanan yufkaları bir kaşık yardımıyla alıp hemen diğer tencerede beklettiğiniz soğuk suya atın. Yufkayı yağlanmış tepsiye dizin, üzerine tereyağlı karışımı yayın ve ufalanmış beyaz peynir serpin. Her bir yufka tabakası bitene kadar aynı işlemi yapın. Son yufkayı da yerleştirdikten sonra yufkaların üzerine hafifçe bastırarak ve kalan tereyağlı karışımı üzerlerine yayarak düzeltin. Tepsiyi büyük ocağa alın, orta ateşte çevirin ve önce bir tarafını sonra diğer tarafını kızartın. Sıcak veya ılık servis yapın.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın