Osmanlı mutfağında doyurucu ve besleyici bir çorba yapıyoruz.
Kırmızı mercimekleri berrak suyu çıkana kadar yıkayıp 6 su bardağı su koyup pişmeye bırakıyoruz.
Bu arada etleri bir kaseye alıp biraz küçük soğanları koyuyoruz.
Tuz, karabiber ve bir tatlı kaşığı kuru galeta unu ekleyip yoğurun.
Yoğurduğumuz kıymadan küçük toplar yapıyoruz.
Soğanı ve sarımsağı yıkayıp küçük küpler halinde kesiyoruz ve bitkisel yağ ile çorbaya serpmeye başlıyoruz.
Havuç ve patateslerin kabuklarını soyup rendenin ince tarafıyla ovalayın.
Kabak ve havuçları kabuğuyla birlikte yıkayın.
Ispanağı yıkayıp ince ince doğrayın
Soğanı ve sarımsağı yumuşayana kadar soteleyin
Üzerine rendelenmiş havuç, patates ve kabak ekleyin ve hepsini birlikte kızartın.
Domatesleri çıkarın ve ekleyin
Artık mercimekler iyi pişmiş.
Çok buğday sevmiyorsanız, bu noktada el blenderi ile yahniyi pürüzsüz hale getirebilirsiniz.
Pişen mercimekleri ve suyu kızarmış sebzelerin üzerine dökün.
Ve kaynamaya bırakıyoruz
Sebzeler pişmeden önce doğranmış ıspanakları ekliyoruz.
Tavaya biraz sıvı yağ koyup eti kızartıyoruz.
Kızarmış et ve kimyonu ekleyin ve 1/2 dakika pişirin. Çok kaynatıp ocaktan alıyoruz.
Süleymaniye çorbası hazır
yemek ister misin 😋
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]