Sünger Kek Nasıl Yapılır? – Benim favori yemeklerim

Öncelikle un, nişasta, kabartma tozu, vanilya elenir ve kenara alınır.

4 yumurtaya kaynar su ekleyin ve 1 dakika pişirin. dövüleceğim.

Çırpılmış yumurtaya şekeri yavaş yavaş ekleyin ve şekeri ilave ederek çırpmaya devam edin. Şekeri ekledikten 6 dakika sonra. Daha fazla çırpın, 6 dk. Daha sonra 1 dk ile yağ ilave edilir. Daha fazla kırbaçlama.

20 santimetre. Yağlı kağıt serilmiş kek kalıbına dökün.

Pandispanya hava kabarcıklarının çıkması ve eşit dağılması için birkaç kez dövülür ve fırının alt kısmından ikinci rafa yerleştirilerek 150 derecede fansız pişirilir.

Benim pandispanyam kabardığı için 1,5 saatte pişti. Büyük bir tepside pişirmek daha az zaman alacaktır. Pişirme süresi fırına ve tepsinin boyutuna göre değişir.

İlk 45 dakika. Fırın kapağını 45 dakika açmayın. Daha sonra kürdan ile pişip pişmediğini anlayabilirsiniz.

Kürdan hamurla kaplanırsa pandispanya pişmez.

Ayrıca pandispanya hamuru tepsinin kenarlarından ayrılmaya başlarsa pişmiş demektir.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın