Susamlı Simit Böreği (Börek Usulü Mayalı Börek)

Susamlı Simit (Pasta Tarzı Mayalı Börek) Tarifi, Susamlı Simit (Pasta Tarzı Mayalı Börek) Nasıl Yapılır?

Ateşlemeniz için ılık su ve süt gereklidir, sadece bir dakika sürer. Ocakta ısıtabilirsiniz, fazla ısıtmamaya dikkat edin.

İlk olarak 1 kaşık şeker, 1 kaşık instant maya ve 1 bardak ılık suyu kavanozumuza alıyoruz. 10 dakika karıştırın, mayamız aktifleşene kadar bekleriz.

Daha sonra oda sıcaklığında 1 su bardağı sıvı yağ, 1 su bardağı ılık süt ve 1 yumurtayı ekleyip iyice karıştırıyoruz, tüm malzemelerin eşit şekilde karışması gerekiyor.

Daha sonra unumuzu azar azar karışıma ilave ediyoruz. Ölçü olarak kullandığımız bardak ve yumurta büyüklüğü farklı olacağından un ölçümüz aynı ölçekte olmayacaktır.

Bu karışım yaklaşık 6-6.5 su bardağı un alacaktır. Un ile birlikte tuzumuzu da ekleyelim.

6 dk. Haçımızı geçelim. Geniş bir kapta mayalanmaya dikkat edelim, üç katına kadar büyüyecek.

Varsa kabımızın kapağıyla kapatın veya pişirme filmi ile sarın ve 180 derecede beş dakika pişirin. Fırında 30 dakika ısıtıp altını kapatıyoruz. Hadi içelim.

Mayalı hamurumuzu çekmeden toplayıp bezelere ayıralım. O halde iç çamuru ekleyip kalıplayalım.

Pekmezli su ve susam dökelim ve tepsimize alalım.

Tepsimize koyduğumuz keklerimizi ikinci kez kontrol etmek için fırınımıza alıyoruz. 180 ° 5 dakika. fırında beş dakika ısıtıp kapatıyoruz. Bu fermente etmek için yeterli olacaktır.

Fırınımızı 180 dereceye ayarlayıp üzeri pembeleşene kadar pişiriyoruz. Bu 40-45 dakika sürer. Fırına göre değişir ve değişir.

Fırından çıkardıktan yaklaşık 10 dakika sonra. Hadi gizleyelim.

Susamlı Simit Böreği (Hamur Tipi Mayalı Börek) hazır.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın