Evliliğimin ilk aşamalarında yapmak için en çok sabırsızlandığım tatlı sütlaç. Çok kalın veya çok sulu olmaması gerektiğinden ve kıvamı korumak becerikli bir iş olduğundan, hemen paniğe kapılırdım.
Bir gece sütlaç yapmak için malzemeleri alırken sütlü tatlısı ustası olan babamı telefonla aradım. Bana tek tek kalın sütlaç yapmayı söyle. O zamandan beri kullandığım tarifi paylaşıyorum.
Nişasta ve pirinç ununu ayrı ayrı koymanıza gerek yok, evde ne varsa onu kullanabilirsiniz.
Ben de Ramazan Bayramı için tatlı tarifleri hazırlamaya başladım. En kısa zamanda paylaşacağım.
Sadece süt, pirinç ve şekerle hazırladığım sütlaç videosunu geleneksel tarife göre nasıl yaparım? Tarifimi burada bulabilirsiniz.
Fırında sütlaç tarifime buradan ulaşabilirsiniz. Aşk…
İçerik Tablosu
Sütlaç tarifi için malzemeler
- 5 su bardağı süt (1 litre) 1 su bardağı + ½ çay bardağı toz şeker 1 Türk kahvesi bardağı kırık pirinç 1,5 su bardağı sıcak su (pirinci haşlamak için) ¼ kahve fincanı nişasta ¼ kahve fincanı pirinç unu 1 çay kaşığı tuz
Sütlaç tarifi nasıl yapılır?
Pirinci ayıklayın, üstüne bir fincan kahve doldurun, yıkayın ve 2-3 su boşaltın. 1,5 su bardağı su ile küçük bir tencereye veya orta boy bir cezveye koyun, suyunu süzün ve yumuşayana kadar pişirin. Ayrı bir tencerede 5 su bardağı sütü kaynatın. Pirinçler pişince içine kaynattığımız sütü ilave edip pişmeye bırakalım. Nişasta ve pirinç ununu bir kapta karıştırın, biraz su ekleyin ve topaklanmaması için çırpın. Daha sonra kaynayan süte nişastalı suyu azar azar ekleyin ve topaklanmaması için hızlıca karıştırın. 5-6 dakika daha karıştırdıktan sonra şekeri ekleyin. Orta ateşte koyulaşana kadar pişirin. Pişen sütlaçları kaselere paylaştırın. Soğuyunca üzerine tarçın ve ceviz serperek servis yapın.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]