Merhaba sevgili arkadaşım,
Haftanın ilk gününde mutfağınızda bir şeyler pişirebildiğim için mutluyum 🙂 Bütün hafta sonunu okulda tatlılar ve kekler yaparak geçirdim. Bu yüzden tuzlu bir şeyler yemek istiyorum.
Akşam kahvaltı menüsünün tamamlayıcısı olarak gördüğüm çorbayı yapmaya karar verdim. Her zamanki gibi kileri karıştırırken elime mısır unu geldi. Olmaz derken 15 dakikada çorba mis gibi oldu 🙂
Çorba yaparken erişte yerine haşlanmış mısır taneleri de kullanabilirsiniz.
Çorbamda un ve erişte olduğu için çok çabuk koyulaştı. Mısır tanesi kullanacaksanız kıvam alması 2-3 dakika sürebilir. Son olarak tüm çorbalarda olduğu gibi olduğu gibi koyulaşıyor. Bu nedenle kahvaltıdan kısa bir süre önce hazırlamanızı tavsiye ederim.
Aşk…
İçerik Tablosu
Mısır Unu Çorbası Tarifi İçin Malzemeler
- 4 yemek kaşığı mısır unu 3 yemek kaşığı tereyağı 3 yemek kaşığı şehriye Yarım litre süt Yarım litre tuz Su
Servis için:
- Taze kekik yağı, kırmızı toz biber, mısır ekmeği
Sütlü mısır unu çorbası tarifi nasıl yapılır?
Tereyağını bir tencereye alıp kısık ateşte eritin. Eritilmiş tereyağına unu ekleyin ve bir dakika soteleyin. Unun rengi biraz koyulaşınca sütü azar azar ilave edip çırpın. Tüm sütü ve suyu ekleyin ve orta ateşte karıştırarak kaynatın. Kaynayan çorbaya erişteleri ve tuzu ekleyin ve 5-6 dakika daha (erişteler yumuşayana kadar) kaynamaya bırakın. Biber ve sıvı yağı kavurun. Satın alınan çorbayı bir servis kasesine dökün. Kekik ve mısır ekmeği ile servis edilir.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]