Merhaba sevgili arkadaşım,
Ev yapımı mercimek çorbası, sadece birkaç malzemeyle yapabileceğiniz en lezzetli çorbalardan biridir. Kimisi yağda unla kızartıyor, kimisi benim gibi un yerine patates atarak pişiriyor. İkisini de severim ama yeterince piştiğinde tatları ayırmak zaten çok zor. Bu yüzden önceliğim patates.
Eskiden mercimekli mercimek yapmak biraz kol kası gerektiriyordu ama artık evde blender olduğu için tüm malzemeleri tenceredeyken blenderdan geçirmek yeterli oluyor. Ardından 1 yemek kaşığı daha tereyağı ekleyerek lezzetini daha da artırabilirsiniz.
Unutmayın, diğer mercimek çorbaları gibi mercimek çorbası da olduğu gibi kalınlaşır. Bu yüzden ısınırken üzerine biraz su ekleyin ve kaynatın.
Tarifimi denediğinizde benimle instagramda paylaşmayı unutmayın 🙂 Fotoğraflarınızla kullandığınız tarifleri hikayemde paylaşmayı çok seviyorum 🙂 Instagram hesabım: @mutfaksirlari
Aşk…
İçerik Tablosu
Süzme mercimek çorbası tarifi için malzemeler
- 1 su bardağı kırmızı mercimek 1 küçük patates 1 küçük soğan 1 yemek kaşığı tereyağı 2 yemek kaşığı zeytinyağı 6-7 su bardağı su, tuz ve karabiber
Servis için:
- Zeytinyağı, kuru nane, toz kırmızı biber
Süzme mercimek çorbası tarifi nasıl yapılır?
Soğanları ve patatesleri soyup doğrayın. Mercimekleri bol suda yıkayıp süzün. Bir tencereye zeytinyağı ve tereyağını koyun. Sütü ve patatesleri ekleyip kavurun. Mercimekleri ve tuzu ekleyip tekrar kavurun. Suyu ilave edip orta ateşte mercimek ve patatesler yumuşayıncaya kadar pişirin. Pişen çorbayı blenderdan geçirin. 10 dakika daha pişirip ocaktan alın. Zeytinyağını ve toz biberi bir tencerede kızdırın. Tabaklara aldığınız çorbanın üzerine pul biber ve kuru nane serperek servis edin.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]