Süzme mercimek çorbası (unlu) nasıl yapılır? Ayrıca size fikir verecek bir yorum var. Tarif püf noktaları, binlerce tarif ve daha fazlası… Nilay Tulum Türk Çorbası, Mercimek, Mercimek Çorbası, Mercimek, Tarif, Tarifleriniz
Çıkış tarihi: 22 Mayıs 2009
4 5 5 1
Elif Hanım’ın bize yolladığı bu güzel Mercimek Çorbasını sizlerle paylaşıyorum. Ellerinize sağlık!
lor mercimek
İçerik Tablosu
Süzme mercimek çorbası için malzemeler (unlu)
- 2 su bardağı kırmızı mercimek 1 yemek kaşığı biber salçası 2 yemek kaşığı un 4 yemek kaşığı sıvı yağ Yarım limonun suyu Kırmızı biber Kuru nane tuz
Süzme mercimek çorbası (unlu) nasıl yapılır?
Mercimekleri yıkayıp tencereye alın. Mercimeklerin üzerini geçecek kadar su ilave edin ve mercimekler yumuşayıncaya kadar pişirin. Haşlanan mercimekleri süzgece alıp süzün. Süzülmüş mercimekleri tekrar haşlayın, gerekirse unun kıvamını koyulaştıracağı için sıvı hale gelmesi için sıcak su ilave ederek kıvamını ayarlayın. Tavaya yağı alıp ısıtıyoruz unu ekleyip kavuruyoruz. Unun içine salçayı koyup ezerek kızartın. Haşlanan mercimeklere bu karışımı karıştırarak ekleyin. Kıvamı koyu olursa üzerine sıcak su eklenir ve kaynamaya bırakılır. Tuz, karabiber, nane ve limon suyunu ekleyin. Çorbamız servise hazır… Afiyet olsun…
Hazırlayan: Elif Satman
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]