Taboul, Lübnan mutfağında sıkça duyduğumuz bir tarif. Kurak bulgur tarifimize çok yakın, tek farkı şişen bulgura kavrulmuş salça eklenmemesi.
Ülkeden ülkeye değişmekle birlikte ana malzemeleri bulgur, maydanoz, taze nane, domates ve yeşil soğandır. Bazıları rendelenmiş beyaz peynir de ekler. Beyaz peynirle yenilebilir diye düşünüyorum ama kesinlikle kısırımızın yerini tutamaz.
Misafirleriniz için farklı bir tarif hazırlamak isterseniz denemenizi tavsiye ederim.
Aşk….
İçerik Tablosu
Sofra malzemeleri – bulgur salatası tarifi
1 su bardağı ince bulgur
Yarım demet maydanoz
Yarım demet taze nane
5 yeşil soğan
2 domates
Yarım limon suyu
1-2 yemek kaşığı nar ekşisi
5-6 yemek kaşığı zeytinyağı
tuz biber
bir tutam kimyon
Tablo – Bulgur salatası tarifi nasıl hazırlanır?
1- İnce bulguru yıkayıp süzün. Derin bir kaba alıp üzerini bir parmak geçecek kadar sıcak su ekleyip bulguru şişene kadar mayalandırıyoruz.
2- Tüm sebzeleri ayıklayıp yıkayın ve güzelce doğrayın.
3- Domateslerin kabuklarını soyun, çekirdeklerini çıkarın ve zar büyüklüğünde doğrayın.
4- Bulgura zeytinyağı, limon suyu, nar ekşisi, sebze, domates ve baharatları ekleyip karıştırın.
5- 10-15 dakika dinlendirdikten sonra servis yapın.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]