Tahılsız mantar çorbası

Tahılsız mantar çorbası tarifi malzemeleri

  • 10-12 mantar
  • 1 soğan
  • 4 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 yemek kaşığı un
  • onlar 1 litre
  • 1 su bardağı süt suyu
  • Yarım çay kaşığı kara biber

Tahılsız mantar çorbası tarifi nasıl yapılır?

yemebaskı tarifi
  1. Mantarları soyarken limonlu suya koyuyoruz ve soymayı bitirdikten sonra yemek için soğanları doğrayalım.
  2. Mantarları kavurma esnasında yıkamak için döktüğümüz tencereye zeytinyağını koyalım, bir süzgeçten alıp küçük küçük doğrayalım.
  3. Soğanlar pembeleştikten sonra mantarları ekleyin ve suyunu bırakıp çekene kadar önce yüksek ateşte sonra kısık ateşte pişirin.
  4. Bir kaşık tereyağını ekleyelim, unu ekleyelim, kokusu çıkınca yavaş yavaş soğuk su ekleyip kaynamaya bırakalım.
  5. Kaynattıktan sonra süt, karabiber ekleyin, kısık ateşte karıştırın, kaynattıktan sonra tuz ekleyin, miksere vurun, isterseniz yanmayabilir, mısır gevreği sevenler yanmayabilir.
  6. İsteğe göre bir kaşık tereyağı ve bir kaşık acı biber tencereye veya tabağa dökülebilir. Afiyet olsun:)

Fotoğraflı tahılsız mantar çorbası tarifi

  • tatlı tarifi
  • çorba
  • mantar
  • kek tarifleri
  • uçurumlar
  • hapsız
  • yemek tarifleri
  • tatlı tarifleri
  • Urfa yemekleri
  • Gıda
  • yemek tarifleri

sonraki haber:

mantar çorbası

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın