Tam boy hamur ekmek

Tam Hamurlu Ekmek Tarifi için Malzemeler

  • 7 gram yaş maya
  • 500 gram bir
  • 300 ml ılık süt
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
Tam boy yufka ekmeği tarifi nasıl yapılır?

yemebaskı tarifi

<

böl>

  1. Yaş mayayı ılık süt ile eritin, ardından unu ve tuzu ekleyip yoğurmaya başlayın ve hamur yapışmaya başlayınca sıvı yağı ekleyin, hamuru iyice yoğurun ve yarım saat dinlendirin.
  2. Bir sonrakinden 15 tane beze alın (arkadaşlar saçlarım küçük olduğu için küçük bir beze aldım standart büyük beze yapacak arkadaşlar bunun iki katı almalı yani 15 şekerleme yerine 7 şekerleme almalılar)
  3. Bezeleri un serpilmiş tezgaha alıp üzerini örtüp 15 dakika dinlendirdikten sonra unu ve hamuru yufkanın boyutuna göre açın.
  4. Yaprak iyice ısındıktan sonra yufkaları tepsiye koyun ve küçük baloncuklar oluşana kadar bir tarafını pişirin.
  5. Baloncuklar çıktıktan sonra ekmeği ters çevirin ve çevirdiğiniz tarafının altı altın rengi olana kadar pişirin.
  6. Ekmeğinizi yemek istediğinizde azıcık suda anlattığım gibi elinizle suyu serpin, ekmekleri üst üste koyun, temiz bir beze sarın ve 30 dakika dinlendirin.
  7. Kuru ekmeği serin ve temiz bir yerde aylarca saklayabilirsiniz.

Fotoğraflı tam boy ekşi mayalı ekmek tarifi

Ekşi mayalı ekmekle ilgili yazı ilk olarak Urfa Haber – tarifler.net.tr – Urfa’da son anda yer aldı.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın