Tam Boy Köfte Nasıl Yapılır?

Köfte tarifi için,

Önce etin suyunu çekmesini bekliyoruz ardından sıvı yağ ve soğanları ekleyip kavuruyoruz.

Ardından salça ve baharatları ekleyip karıştırın.

En son cevizleri ekleyip soğumasını ve donmasını bekleyin.

Bir gece önceden yapıp beklerseniz en iyi sonucu alırsınız.

Daha sonra bulguru ve irmiği geniş bir karıştırma kabına alıp üzerini geçecek kadar sıcak su döküp iyice karıştırdıktan sonra üzerini kapatıp 1 saat bekletiyoruz.

Daha sonra un, salça ve kimyon biberini döküp ıslak ellerle kaşımaya başlıyoruz (15 veya 20 dakika).

Daha sonra cevizden iri parçalar alıp oymaya başlıyoruz.

1 yemek kaşığı çamur koyup şekil veriyoruz.

Kaynattıktan sonra suya bir yemek kaşığı nar suyu ve tuzu ekleyip kaynatın.

Suyun yüzeyine çıkınca pişmiş demektir. Zevkinize göre hızlıca kaynatabilir veya kaynatmayabilirsiniz. Haşlanmış ve kızartılmış severim.

Yaptığımız köfteleri dondurucuya atıp bir süre bekletin ve eğer birbirine yapışmazlarsa saklayıp buzluğa atabilirsiniz.

Buzluktan çıkardığınız eti buzu açmadan mutlaka haşlayın.

İçli Köfteler hazır.

Afiyet olsun!

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın