Tam Ölçü Aşure Tarifi (Ölçülü Bardak) – Tarifler.net.tr – Pratik Tarifler

Merhaba sevgili arkadaşım,

Anneannemden teyzeme, teyzemden bana, benden de size aile yadigârı tarifi ile aşuremizi bu sene pişirdik çok şükür ☺️
Ben pişirdim teklif #nehiran’a düştü 😄🥰

Terazisi olmayanlar için malzemeleri ölçtüm ve cam denklemlerini yazdım. Ben bu sefer şekeri biraz azalttım ama kuru incirleri ekleyip nohut ve fasulyeyi zaman kazanmak için düdüklü tencerede karıştırdım. Sorun yoktu.

Tarifimden toplam 12 kase isteyenler iki kat malzeme ile 24 kase Aşure yapabilir.

Videodaki tarif için buraya tıklayın.

Tarifimi denediğinizde benimle Instagram’da paylaşmayı unutmayın 🙂

Fotoğraflarınla ​​yaptığın tarifleri hikayemde paylaşmayı çok isterim 🙂 İnstagram hesabım: @mutfaksirlari

Aşk…

Aşure Tarifi (Dolu)

200ml standart su bardağı ile

Aşure Tarifi Malzemeler Tam Boy Tarif (Bardak)

    1,5 su bardağı (250 gr) Aşure buğdayı (100 gr) kuru kayısı 10-11 (100 gr) kuru incir, bir orta boy portakalın kabuğu + suyu 3,5 su bardağı (650 gr) toz şeker 20 su bardağı (4 lt) su

dekorasyon için:

    Cevizli nar taneleri, dövülmüş fıstık, fındık kırığı, hindistan cevizi

Tam boy Aşure tarifi (ölçülü bardak) nasıl yapılır?

Buğday, fasulye ve nohudu ayrı kaplarda bir gece önceden ıslatın. Ertesi gün buğdayı süzün ve geniş bir düdüklü tencereye alın. Üzüm, incir ve kayısıları suya atıp en az 30 dakika bekletin. Aşure ilave etmeden suyunu süzün, incir ve kayısıları doğrayın. Buğday için ıslatma suyunu süzün, düdüklü tencereye alın ve 2 litre su ilave edip kaynatın. Düdük çaldıktan sonra 25 dakika daha pişirin ve suyla birlikte geniş bir tencereye alın. Orta ateşte tencerenin altını en düşük ayarda açın ve yavaş yavaş pişmesine izin verin. Fasulye ve nohudun ıslanan suyunu süzün, düdüklü tencereye alın, 2 litre su ilave edip kaynatın, bip sesinden sonra 25 dakika daha pişirin ve buğdayla birlikte tencereye koyun. Portakal kabuğu, suyunu sıkın. Kesilmiş portakal kabuklarını düdüklü tencerede 10 dakika haşlayın, ardından suyunu süzün. Süzdüğünüz portakal, kayısı ve üzüm kabukları ile birlikte portakal suyunu ve suyunu çorba tenceresine ekleyin. Ara sıra karıştırarak 15 dakika pişirin. Çorba suyu koyulaşmaya başlayınca toz şekeri ekleyin. Şeker eriyip küller eriyince ocaktan alın ve kaselere paylaştırın. Hafifçe soyulunca dilediğiniz malzemelerle süsleyip servis yapın.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın