Tam Tahıllı Bulgur Pilavı – En Sevdiğim Yemek

Selamun aleyküm hanımlar çok beğeneceğiniz bir bulgur pilavı tarifi ile geldim her zaman bu tarifle yapacaksınız.

Tam Tahıllı Bulgur Pilavı Tarifi,

Bu pilavı mutlaka denemelisiniz, her yemeğin yanına çok yakışıyor. Eşimle hep eğleniriz.

Peki o zaman bulgur pilavına geçelim 👇

Öncelikle hanımlar orta boy bir tencere alıp içine sıvı yağı az ya da çok olursa olsun dökelim.

Daha sonra yağ iyice kızdıktan sonra etimizi ilave edelim, fazla kızartmayalım, karıştıralım (fazla kızartılırsa pirinçler sararır) ve pembeleşinceye kadar kızartalım. .

Daha sonra içerisine iki su bardağı bulguru ekleyip sık sık karıştıralım.

O halde pirincin iki parmak üstünde olacak şekilde su ekleyelim bakalım bulgurunuzun içindekine göre biraz daha ekleyelim hanımefendi.

O halde içine bir buçuk kaşık tuz atalım, koyalım, kaynattıktan sonra altını kısalım, kendi buharında pişirelim bu çok önemli hanımlar ara ara deneyelim.

Daha sonra pirinç iyice süzülüp piştikten sonra ağzını bir bez veya havlu ile kapatalım ki ter birer birer açılacaktır.

Ardından 1/2 saat bekletin.

O zaman servis tabaklarına koyalım sofranı hazırla anne sihrini unutma güzel bir tarif çocuklarınız ve eşiniz bayılacak eminim eşimde beğenmeyecektir yaptığım her yemek

Deneyecek olanlara bol şans 😋

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın