Tantuni Tavuğu Nasıl Yapılır – Tariflerim

Tavuk Tantuni tarifi için tavuğu küçük parçalara ayırın. Yıkadıktan sonra kızgın tavaya alıp suyunu bırakana kadar pişirin.

Sıvı buharlaştığında tavuğu bir kenara alın ve sıvı yağ ve dilerseniz biraz yumuşak margarin ekleyin.

Tüm baharatları yağa ekleyin ve tavukla karıştırın.

Tavuk hafifçe kızarana kadar bu şekilde kızartmaya devam edin. Tuzunuzu ekleyin.

Sobayı çıkarmadan 2 dakika. Önce doğranmış soğanı, soyulmuş ve küp küp doğranmış domatesi ekleyip karıştırın.

Yaprakları biraz taze olsun.

Bitmiş lavaşı tavadaki tantun üzerine koyun, biraz yağ çekmesini sağlayın, ardından sarma şeklinde yuvarlayın.

Dilerseniz dürümü kesip yoğurt ve kırmızı biberli yağlı sos ile yiyebilirsiniz.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın