medyauzmani.com

Tarçınlı bisküvi – Tarifler.net.tr – pratik tarifler

Yonka, “Böyle bir paylaşım görünce bana yapımı çok kolay ve tadı harika olan tarçınlı bisküvi tarifi göndermek istedim” diyerek bu tatlı tarifini bize yolladı.

Dersler:

3 yemek kaşığı pudra şekeri
3 su bardağı un
1 tereyağ (oda sıcaklığında)
tarçın
İsteğe göre çekilmiş fındık veya ceviz

Tarçınlı bisküvi tarifi nasıl yapılır?

Pudra şekeri, un, ceviz/fındık ve yağı karıştırarak yoğuruyoruz ve hazırladığımız hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp avucumuzda yuvarlayıp yağlanmış tepsiye diziyoruz. Önceden ısıtılmış fırında pişiriyoruz. Yaklaşık 10 dakika 180 derecedeyim. Ben ön ısıtma süresi dahil 30 dakikada pişirdim. Ama her fırın aynı değil o yüzden pişirme tekniklerinizi kullanın 🙂 Kurabiyeler pişince fırında soğumaya bırakıyoruz ama tam soğumayacak bir çekirdek olacak diyelim. Derin bir kapta tarçın ve pudra şekerini karıştırıp bisküvileri bu karışıma buluyoruz.

Tarif başlığı:

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın