medyauzmani.com

Tarçınlı Cevizli Üzümlü Bisküvi – Tarifler.net.tr – Pratik Tarifler

Merhaba sevgili arkadaşım,

Ne zamandır nehirdeki hanımım anne kubiye isteyip durdu (kurabiye diyemiyor :). Bugün beraber kurabiye yapalım dedim. Biraz daha fazla ve biraz daha az söyledikten sonra, bu lezzetli, sevimsiz krakerler geldi.

Bu tarifin en iyi yanı, buzdolabına koymanıza, yani dilimler halinde kesmek için buzdolabında tutmanıza gerek olmamasıdır. Tabii ki hamuru hızlı bir şekilde toplamamız önemli ki yağ salmasın. Bir diğer güzel yanı da hava almayacak şekilde ambalajında ​​bir haftaya kadar taze kalması. Hatta bir kavanoz alıp kaldırdım.

En sık sorulan soruları hızlıca cevaplayayım. Ben kurabiyeleri yaparken oda sıcaklığında yumuşamış tuzsuz tereyağı kullandım. Bardağım da standart 200 ml’lik bir bardak suydu.

Bir çok farklı makaralı tarif videoları için instagramımı takip etmeyi unutmayın!

Tariflerimi benimle Instagram’da paylaşmayı ve Instagram sayfamı takip etmeyi unutmayın 🙂

Aşk…

Tarçınlı çörek tarifi malzemeleri, ceviz ve kuru üzüm

    1 su bardağı tereyağı 1 orta boy yumurta 1 su bardağı pudra şekeri ½ su bardağı buğday nişastası 1 çay kaşığı tarçın 1 paket kabartma tozu 3 su bardağı un ½ su bardağı kuru üzüm ½ su bardağı ceviz

Tarçınlı cevizli kuru üzümlü çörek tarifi nasıl yapılır?

Oda sıcaklığında yumuşamış tereyağını bir karıştırma kabına alıp üzerine pudra şekeri, nişasta, yumurta, kabartma tozu ve tarçını ekleyin. Bir su bardağı un ekleyerek yoğurmaya başlayın, gerekirse kalan unu da ekleyin. Toplanan hamura doğranmış üzüm ve cevizi ekleyip yoğurun. Hamuru iki parçaya ayırıp uzun şeritler yapın. Bu şeritten birer parmak kalınlığında kesip yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin. 180 derecelik fırında 12-13 dakika üzeri kızarana kadar pişirin. Kurabiyeler fırından çıktıklarında hala yumuşak olacaklar ve tamamen soğuduklarında tepsiden alıp servis yapın.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın