Merhaba sevgili arkadaşım,
Henüz bahar gelmemiş olsa da içinizi neşelendirecek, gününüze lezzet katacak bir tarifim var 🙂
Böyle pratik anne tarifleri sizi asla yarı yolda bırakmaz.Pasta pişmeye başlar başlamaz, insanın içini her zaman rahatlatan elma ve tarçın kokusu tüm mutfağı kaplar.
Sanki mutfağım ısınıyor. Gerçekten insanı mutlu eden kokular var.
Umarım herkesin mutfağı sakindir.
Aşk…
İçerik Tablosu
Tarçınlı çörek tarifi elma dilimi için malzemeler
- 2 yumurta 1 su bardağı toz şeker 1 su bardağı süt ½ su bardağı sıvı yağ 1 poşet vanilya 1 poşet kabartma tozu 2 orta boy elma 1-2 yemek kaşığı tarçın 2 su bardağı un
Elma dilimi tarçınlı çörek tarifi nasıl yapılır?
Yumurtaları ve toz şekeri kar gibi olana kadar çırpın. Süt ve sıvı yağı ekleyip çırpmaya devam edin. İki su bardağı un, vanilya ve kabartma tozunu ekleyip sıvı bir hamur elde edinceye kadar yoğurun. Elmayı soyun, çekirdeği çıkarın ve kesin ve bir tabağa tarçın serpin. Kek kalıbını sıvı yağ ile yağlayıp un serpin ve hamuru kek kalıbına aktarın. Üzerine elma dilimlerini dizin ve 180 derecelik fırında üzeri kızarana kadar (yaklaşık 40 dakika) pişirin. Soğuyan keki kalıptan çıkarın ve dilimleyerek servis edin.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]