Soğuk kış günlerinin vazgeçilmezlerinden olan tarhana çorbası için,
Öncelikle 1 kase tarhana dolusu çorbayı (un veya diş tarhanası değil, Kahramanmaraş’ın asıl yöresinden olacak) ekleyip üzerini geçecek kadar sıcak su ekleyerek kaynamasını bekliyoruz.
Bir kapta su artı 1 litre şişmiş tarhanamız. su ekleyip 1/2 çay kaşığı tuz ekleyerek düdüklü tencerede veya tavada pişiriyoruz.
Ben düdüklü tencerede 1/2 saat pişirdim.
Piştikten sonra blender ile karıştırıp üzerine köpük alıp kaynamaya bırakın.
Ayrı bir tavada 3 yemek kaşığı sıvı yağ veya zeytinyağını ekleyip 3 diş sarımsağı ve 1 yemek kaşığı salçayı aroması çıkana kadar kavurun, kaynayan çorbanıza dökün ve sıcak servis yapın.
Tarhana (Kahramanmaraş Bölgesi) çorbası hazır.
Afiyet olsun.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]