Tarhana Çorbası (Kahramanmaraş Bölgesi) – En Sevdiğim Yemek

Soğuk kış günlerinin vazgeçilmezlerinden olan tarhana çorbası için,

Öncelikle 1 kase tarhana dolusu çorbayı (un veya diş tarhanası değil, Kahramanmaraş’ın asıl yöresinden olacak) ekleyip üzerini geçecek kadar sıcak su ekleyerek kaynamasını bekliyoruz.

Bir kapta su artı 1 litre şişmiş tarhanamız. su ekleyip 1/2 çay kaşığı tuz ekleyerek düdüklü tencerede veya tavada pişiriyoruz.

Ben düdüklü tencerede 1/2 saat pişirdim.

Piştikten sonra blender ile karıştırıp üzerine köpük alıp kaynamaya bırakın.

Ayrı bir tavada 3 yemek kaşığı sıvı yağ veya zeytinyağını ekleyip 3 diş sarımsağı ve 1 yemek kaşığı salçayı aroması çıkana kadar kavurun, kaynayan çorbanıza dökün ve sıcak servis yapın.

Tarhana (Kahramanmaraş Bölgesi) çorbası hazır.

Afiyet olsun.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın