Kek kalıbında yumuşacık tartmisu tarifi (tam boy) için malzemeler
- 2 yumurta
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı süt suyu
- 2 bardak un
- 3 yemek kaşığı kakao
- 1 poşet kabartma tozu
- 1 paket vanilya
krema için
- 3 su bardağı süt
- 1 yemek kaşığı un
- 1 yemek kaşığı nişasta
- 4 yemek kaşığı toz şeker
- 1 yumurta sarısı
- 1 çay kaşığı tereyağı
- 1 paket toz pastacı kreması veya krem şanti
pastayı ıslatmak
- Yarım su bardağı sıcak su
- 1 çay kaşığı türk kahvesi
- 1 çay kaşığı şeker
Tart tavasında yumuşak tiramisu tarifi (tam boy) nasıl yapılır?
yemebaskı tarifi
<
böl>
- İlk olarak şeker ve yumurtaları bir çırpma teli yardımıyla beyazlaşana kadar çırpın.
- Diğer malzemeleri azar azar ekleyip çırpmaya devam edin.
- Un, kabartma tozu ve kakaoyu ekleyip biraz daha çırptıktan sonra karıştırma işlemini bitirin.
- Yağlanmış tart kalıbına dökün.
- – Tart kekimizi önceden ısıtılmış 180 derece fırına koyuyoruz ve kürdan yardımıyla ara ara kontrol ederek pişiriyoruz.
- Keki ıslatmak için küçük bir kapta yarım su bardağı sıcak su ile bir tatlı kaşığı Türk kahvesini ve bir tatlı kaşığı şekeri karıştırıp bekletiyoruz.
- Kremamızı hazırlamaya başladık. Uygun tencereye un, nişasta, yumurta sarısı ve şekeri ekleyip üzerine sütü ekleyip ocağa alıp kısık ateşte pişiriyoruz.
- Kaynamaya başladıktan sonra tereyağı ve vanilyayı ekleyip ocaktan alın.
- Önce ısıttığımız, çırpma teli yardımı ile çırptığımız kremalarımıza krem şanti veya pastacı kreması ekliyoruz ve yumuşacık bir krema elde ediyoruz.
- Pişen kekimizi ıslatıp üzerine kremayı ekleyip kakao serpiyoruz. Bir gece buzdolabında beklettiğinizde tarife güzellik katacaktır. Afiyet olsun .
Resimli tart kalıbında yumuşak tiramisu (tam boy) tarifi
“Tart Kalıbında Yumuşak Tramisu” (tam ölçü) yazısı ilk olarak Urfa Haber – tarifler.net.tr – Urfa Son Dakika’da çıktı.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]