Tartar çorbası nasıl yapılır? Ayrıca size fikir verecek 9 yorum var. Tarif püf noktaları, binlerce tarif ve daha fazlası… Türk Nilay Tulum Çorbası Tarifleri, Hamur Çorbası, Kastamonu Köy Pazarı, Kastamonu Mutfağı, Mantı Çorbası, Salça Çorbası, Tatar, Tatar Salçası, Çorbalar
Çıkış tarihi: 09-15-2010
4 5 5 1
Tatar çorbasının orijinal hali mantı çorbası gibidir. Çorba yapılmadan önce kıymalı mantı hazırlanır ve haşlanmış nohutla haşlanır.
Köy pazarını gezerken bulduğum yufkanın içinde kıyma ve kuru Tatar yufkası vardı, nasıl yapıldığını sorduğumda iki tarifi kısaca anlattı. Tatar çorbası salça veya yoğurtla yapılabilir. Hatta makarna gibi haşlanmış olarak da servis edilebilir.
Ramazan için yaptığım çorba çok beğenildi, inşallah en kısa zamanda hamurunu kendi yaptığım çorbaya çevirme fırsatım olur. Aşk…
çorba için:
- 2 litre su 1,5 su bardağı tartar ezmesi 1 kase haşlanmış nohut 1 yemek kaşığı zeytinyağı
Çorba sosunu hazırlamak için:
- 3 yemek kaşığı tereyağı 2 yemek kaşığı salça (domates + biber) tuz karabiber kırmızı biber
İçerik Tablosu
Tartar çorbası tarifi nasıl yapılır?
2 litre suyu kaynatın, önceden haşlanmış nohutları ekleyin, su kaynarken tartar hamurunu suya atın. Tereyağı, salça ve baharatları bir tencereye alıp orta ateşte salçalar eriyene kadar kavurun. Haşlanan hamura rendelediğiniz salçalı sosu ekleyin ve karıştırarak 3-4 dakika daha kaynatın. Sıcak servis yapın.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]