medyauzmani.com

Tatlı Dolması Kete Tarifi – Benim Tatlı Yemeğim

Bu lezzetli Kete dolgulu tarif için iç harcı hazırlayalım. Un, yağ ve tuzu küçük bir tavada karıştırın, un kokusu ve rengi koyulaşıncaya kadar hızlıca karıştırın ve soğumaya bırakın.

Daha sonra geniş bir kapta hamur malzemelerini karıştırın, unu kontrollü bir şekilde ekleyin, yumuşak hamuru yoğurun ve 15 dakika kabarması için bekletin.

Hamuru 4 eşit parçaya bölün ve beze yapın.

İlk bezeyi alıp mereng yardımıyla çok ince olmayacak şekilde açalım, üzerine margarini yayın ve düz bir şekilde yuvarlayarak yuvarlayalım.

Aynı işlemi diğer bezerler için de yapalım.

Ruloyu alıp farklı yönlerde keselim, ortasını oklava ile küçük bir şekilde açalım, içine 1 yemek kaşığı kadar pişirdiğimiz undan koyup zarf gibi kapatalım.

Ters çevirip yağlanmış tepsiye diziyoruz. Bunu diğer rulolar için de yapalım.

Yumurta sarısı ile yıkayalım, üzerine çörek otu serpelim ve 180 derece ısıttığımız fırında üzeri kızarana kadar pişirelim.

Nefis İçli Kete servise hazır.

AFİYET OLSUN

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın