Sosu göğüs eti yerine üç çubuk kullanarak da yapabilirsiniz.
Nefis Paşa Çorbası Tarifi için önce bir tencereye suyu ve tavuğu koyup kaynayana kadar pişirelim. Tavuk kaynarken suya tuz eklemeyin, yoğurt sosunu kesebilir! Haşlanan tavukları soğuduktan sonra doğrayalım.
Erişte, ekşi krema ve tavuğu tavuk suyuna alıp karıştıralım.
Kısık ateşte ara ara karıştırarak şehriyeler yumuşayana kadar pişirelim.
Baharatları hazırlayalım, yoğurdu ve unu derin bir kaba alıp pürüzsüz olana kadar karıştıralım. Kaynayan çorbadan bir kepçe alıp yoğurdun üzerine dökelim, hızlıca karıştıralım ve soğumaya bırakalım. Sosu yavaş yavaş çorbanın üzerine dökerek karıştırın.
Kısık ateşte bir süre daha kaynatalım, tuzu ekleyip karıştıralım ve ocağı kapatalım.
Tereyağı ve biberi bir tencerede kızdıralım.
Çorbayı kaselere alıp üzerlerine çorbayı dökerek servis edebilirsiniz.
Nefis Paşa çorbası hazır.
Basit tutun, keyfini çıkarın ❤
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]