Lezzetli zeytinli kekler elde etmek için önce unu bir karıştırma kabına alıp ortasını açalım.
Sıvı malzemeleri ekleyelim. Unun üzerine yumurta akı, şeker, tuz, mayayı dökelim ve hamuru yoğuralım.
Unu kontrollü bir şekilde ekleyerek yumuşak bir hamur elde edelim.
Üzerini örtüp 30 dakika demlenmesine izin verin.
Hamurun havasını alıp 50 gr tereyağını ekleyip hamuru tekrar yoğuralım. Yoğurduğunuzda kalın bir hamur haline geliyor.
Cevizlerden büyük yuvarlaklar yapıp yağlı kağıt serdiğimiz tepsiye diziyoruz.
Üzerine yumurta sarısı koydum. Üzerlerine zeytinleri koyuyoruz ve mayayı 20 dakika tepsiye alıyoruz.
200 dereceye kadar ısıtılmış fırında pişiriyoruz.
Tatlı Zeytinli Ekmek servise hazır.
AFİYET OLSUN
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]